18 Minutes: Find your focus, master distraction, and get the right things done

Laat je eens inspireren door bedrijfskundige Peter Bregman: hij pleit voor een reeks reflectiemomenten tijdens de dag. Je zult merken dat, door in totaal 18 minuten per dag stil te staan bij wat je doet, je je werk met veel meer rust en aandacht zult kunnen doen. ’s Ochtends neem je 5 minuten om te bepalen waar je vandaag je aandacht aan gaat besteden. Vervolgens neem je elk (werk)uur 1 minuut om jezelf de vraag te stellen: gaat mijn aandacht nu naar het belangrijkste op mijn agenda? En ’s avonds neem je nog eens vijf minuten voor reflectie en evaluatie. Deze momenten voorkomen dat je kopje onder gaat in de hectiek van de dag. De grootste uitdaging is wellicht om de reflectiemomenten niet te vergeten, maar daar is wel wat op te verzinnen! (18 Minutes: Find your focus, master distraction, and get the right things done, Peter Bregman).

Reacties zijn gesloten.