Ben jij ook toe aan meer rust en ontspanning? Acht tips om dit vandaag nog te bereiken.

1. Begin met commitment. Hoe belangrijk is meer rust en ontspanning voor jou? Heel belangrijk? Maak dan nu een deal met jezelf: ‘Ik creëer nu ruimte voor meer rust en ontspanning’.
2. Doe een mini bodyscan: Hoe is je ademhaling? Hoe voelt je lichaam? Voel je spanning in de spieren in je gezicht, je nek, schouders, handen? Merk dit dan op en ontspan.
3. Vergeten hoe ontspanning voelt? Span de spieren in je lichaam aan, knijp je ogen dicht en je kaken op elkaar, trek je schouders op, bal je vuisten en krom je tenen. Houd dit even vast, laat dan los en voel het verschil.
4. ‘Fake it till you make it’. Stel je voor dat je rustig en kalm bent. Inspiratie nodig? Denk dan aan iemand in je omgeving die je bewondert om zijn/haar rustige uitstraling. Haal rustig adem, ontspan de spieren in je gezicht, je schouders en handen. Je zult je al snel ook echt rustig voelen.
5. Zorg voor lucht in je agenda. Vertrek op tijd en plan tussen je afspraken een korte pauze. Gebruik deze momenten om letterlijk en figuurlijk even op adem te komen.
6. Creëer elke dag me-time. Sta eerder op voor een kwartiertje yoga. Luister tijdens je lunchpauze naar ontspannende muziek. Verruil de file voor een uurtje sportschool. Maak een avondwandeling.
7. Stel jezelf de vraag ‘Moet ik hier nu wat aan doen?’ Nee? Laat het dan los.
8. Zeg eens wat vaker vriendelijk en vastbesloten ‘nee’. Lekker duidelijk voor anderen en voor jezelf. Je zult zien het is gemakkelijker dan je misschien denkt.

 

 

Reacties zijn gesloten.