Sta jij nog met je collega’s onder de douche?

Heb jij dat wel eens? Je staat ’s ochtends lekker te douchen en voor je het weet zit je met je gedachten al midden in die lastige onderhandelingen. Waardoor je bijna niet meer weet of je je haar nu wel of niet hebt gewassen. 

We zitten allemaal wel eens meer in ons hoofd dan we zouden willen. Het gevolg is al snel ineffectief gepieker.

Een gemakkelijke en prettige manier om dit gepieker te stoppen is het verplaatsen van je aandacht naar je zintuigen. Wat zie je, voel je, ruik je, hoor je, proef je? Sluit je ogen en luister naar het stromen van het water. Voel de warmte. Was je haar met aandacht. Ruik de geur van shampoo. En stap ontspannen onder de douche vandaan. Je hebt de rest van je dag nog om die onderhandelingen te nailen;)

Bonus? Onderzoek heeft uitgewezen dat een ontspannen brein veel creatiever is. De kans dat je opeens een ingeving krijgt voor dat probleem waar je mee rondliep is dan ook groot!

Reacties zijn gesloten.