(Her)ken je DISC-kleuren!

Houd jij van problemen oplossen en uitdagingen aangaan? Krijg jij met enthousiasme gemakkelijk anderen mee? Wil je graag dingen tot de bodem uitzoeken? Ben je een goede luisteraar?

Hoe beter jij je voorkeursstijl en je talenten kent, hoe beter je deze kunt inzetten. Zodat je kunt leven en werken op een manier die bij je past, die je energie geeft. Zodat jij lekker in je vel zit en optimaal tot je recht komt.

En hoe beter je de voorkeursstijl en talenten van anderen herkent, hoe meer je elkaars verschillen zult leren waarderen. En hoe gemakkelijker je met anderen kunt communiceren en samenwerken.

DISC is een handige tool, die inzicht geeft in voorkeursgedrag en valkuilen van jezelf en van anderen. Aan de hand van een korte vragenlijst, wordt een analyse gemaakt van jouw unieke profiel. Het laat zien hoe jij het liefst communiceert, waar je energie van krijgt en waar je op leeg loopt. Het geeft tips hoe anderen het best met jouw stijl kunnen omgaan en hoe jij het best met andere stijlen kunt omgaan.

DISC onderscheid hierbij een basisstijl en een responsstijl. Je basisstijl is het gedrag dat jij van nature laat zien. Hiermee krijg je ook meer inzicht in welke werkomgeving je het best tot je recht komt, bij welke bedrijfscultuur, bedrijfsgrootte of in welke branche jij past.

Daarnaast heb je een responsstijl. Hiermee wordt het gedrag bedoeld dat je laat zien onder invloed van je omgeving. Je responsstijl kan per situatie verschillen. Vaak zijn er verschillen tussen basisstijl en responsstijl. Deze verschillen geven inzicht in elementen die spanning kunnen opleveren. Wat zou je meer of juist minder kunnen doen?

DISC Workshop voor teams

Waar verbetering in communicatie tussen collega’s wenselijk is of collega’s elkaar zelfs in de weg zitten, zich niet gezien of gesteund voelen of moeizaam samenwerken, creëren DISC analyses een wereld van verschil. Ineens wordt duidelijk dat verschillen tussen mensen eigenlijk juist erg handig zijn.

Heb je interesse in een DISC-analyse of zou je graag meer informatie ontvangen? Stuur dan een bericht naar selmapostma@plyng.nl. Ik neem dan contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.

Reacties zijn gesloten.