Coaching

Meer inzicht in jezelf en in de ander maakt je leven – met alle ups & down – leuker en gemakkelijker. Want hoe beter je begrijpt hoe jij in elkaar zit, waarom je doet wat je doet en wat jou drijft, hoe beter je in staat zult zijn om met de onzekerheden, onduidelijkheden en uitdagingen in je leven en werk om te gaan.

Vanuit dit uitgangspunt werkt ik als coach en trainer aan uiteenlopende vraagstukken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, carrière- en competentieontwikkeling en stress en burn-out.

Aanpak

Nadat we jouw coachvraag hebben scherp gesteld, beginnen we met exploratie en verdieping. Wat speelt allemaal bij jou? Waar loop je op vast? Wat is het dat je altijd doet, dat nu niet meer goed werkt? Hiermee vergroot jij je zelfinzicht. Vervolgens kijken we naar hoe het anders zou kunnen en vertalen we dit naar concrete acties. Stap voor stap werk je zo aan de door jou gewenste verandering.

Lees hier meer over coaching bij stress en burn-out coaching.

Mogelijke vragen en onderwerpen:

 • Ik ben toe aan een volgende stap, hoe pak ik dat aan?
 • Hoe kan ik beter omgaan met werkdruk en stressvolle situaties?
 • Hoe leer ik beter mijn grenzen aan te geven?
 • Hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid op een manier die bij mij past?

Coaching voor juristen

 • Zit ik in de advocatuur/het notariaat/in het bedrijfsleven op mijn plek?
 • Het is mijn ambitie om partner te worden, hoe pak ik dit aan?
 • Ik ben een eigen kantoor begonnen en nu komt er zoveel op mij af. Hoe houd ik focus?

Methodieken

Afhankelijk van wat bij jou past, maak ik gebruik van technieken uit cognitieve gedragstherapie, werken met lichaamstaal, Voice Dialogue, RET (Rationeel Emotieve Therapie), NLP en mindfulness. Daarnaast kan een DISC-analyse (lees hier meer over DISC) worden toegevoegd aan een traject.

Wat levert het jou op?

 • Groei als persoon en als professional, dus ook groei van je prestaties.
 • Meer inzicht in jezelf en wat echt belangrijk is voor jou.
 • Meer regie door bewustwording van de keuzes die je hebt.
 • Meer veerkracht en weerbaarheid.

Omdat je steeds beter zult worden in het aansturen van jezelf, zal je merken dat de positieve effecten van coaching ook na afloop blijven doorwerken.

Waarom Plyng Coaching?

Met ruim 20 jaar ervaring als jurist, waarvan 12,5 jaar bij een van de grootste Nederlandse advocatenkantoren en 5 jaar als lid van het directieteam van een MKB vastgoedorganisatie, ben ik vertrouwd met zowel de corporate wereld van (high) professionals als de dynamiek van een MKB organisatie.

Sinds 2015 ben ik actief als coach. Daarnaast ben ik trainer vaardigheden bij de Beroepsopleiding Advocaten en gespreksfacilitator/ intervisiebegeleider (aangewezen deskundige voor kwaliteitstoetsen (NOvA)).

Ik combineer mijn rationele, analytische kant met mijn intuïtieve, sensitieve kant. Mijn stijl is pragmatisch en oplossingsgericht, met behoud van verdieping die nodig is om bij de kern te komen.

Vrijblijvende kennismaking

Heb je interesse of zou je graag meer informatie ontvangen? Stuur dan een bericht naar selmapostma@plyng.nl. Ik neem dan contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.

Tarieven

 • Ik hanteer verschillende tarieven (zakelijk, ZZP, particulier). Een kennismakingsgesprek van een half uur is altijd vrijblijvend en kosteloos.
 • Ben je ondernemer? Coaching dienstbaar aan jouw onderneming is doorgaans aftrekbaar voor de belasting.
 • Ben je werknemer? Bespreek de mogelijkheden, veel werkgevers vergoeden coaching voor loopbaanontwikkeling, bij ziekte en re-integratie of als onderdeel van je arbeidsvoorwaarden.

Aan het hiervoor bepaalde ten aanzien van vergoedingsmogelijkheden kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties zijn gesloten.